Ametyst betydning og egenskaber

Ametyst er blandt de mest kendte og populære høj vibrations krystaller. Ametysten er en kvarts variant der primært findes fra smukke violette til lilla farver. Dog kan du også købe mindre forekomster af grøn, lys og andre nuancer. Krystallen med Mohs hårdhed 7 er meget udbredt med store forekomster i Brasilien og Uruguay. Men også ganske udbredt i Afrika, Nordamerika, Australien, Sri Lanka og Tyskland.

Ametyst betydning og egenskaber er beskyttende som energiredskab med beroligende og blid energi. Krystallen har været brugt gennem generationer for sine healende og lindrende egenskaber. Helt ligesom ametyst krystallen har været brugt som symboler i smykker.

Ametyst betydning

Ofte siges Ametyst nøgleord at være beslutsomhed og balance. Men tro, klarhed og beskyttelse bør dog tages med også.

Ametystet har fået sit græske navn ud fra at være amulet mod alkoholisme. I oldtidens Grækenland blev den lilla krystal brugt som ædruelighedskrystal ud fra sin beskyttende og balancerende energi til at åbne og aktiverer. Og dette kan ikke ske, når du er påvirket eller ikke åben for krystallers energier, som du kan læse mere om på Krystalsten.dk.

Ametysten virkning er renselse af krop og sind til at skabe balance i dit liv og system.

Ametyst virkning

Krystallen vil hjælpe med at skabe klarhed og beskytte. Stenen bruges ofte til at skabe selvtillid, hjælpe med stress og opnå bedre søvn.

Krystallens blide og positive energi bruges til healing som til beskyttelse af boligen. Ametysten giver mulighed for at åbne op for ny energi og få inspiration.

  • Chakra: Krone, solar plexus, tredje øje
  • Stjernetegn: Fisken, skytten, vandmanden, vædderen
  • Renselse: Røg, salt, saltvand, vand

Fysiske egenskaber

Det er ingen videnskabelig dokumentation på krystallers virkning i forhold til psykiske og fysiske egenskaber. Men i det spirituelle univers er det udbredt, at ametysten kan hjælpe til blokeringer i kronechakra, solar plexus og det trejde øje. Derfor siges det, at ametyst kan hjælpe mod hovedpine og migræne.

Ametyst bruges også til at opnå bedre balance i forhold til søvn, stress og generel uro i kroppen.

Søvn

Ametyst siges at hjælpe til at slippe dit tankemylder, stress og bekymringer så du opnår en bedre søvn.

Ametysten er beskyttende og beroligende, hvilket kan hjælpe til at fjerne de dårlige tanker som ofte smadrer vores søvn. Dårlige tanker der erstattes af gode drømme vil give klarhed til at tyde din underbevidsthed.

Hvordan du kan anvende krystallen

Du kan ikke anvende krystaller forkert. Dit hjerte er ledetråd til hvordan du anvender krystaller, og det gør sig selvfølgelig også gældende for ametyster. Vigtigste ting er, at få energien på bedst mulige måde.

For at få energien skal du anvende krystallen ved at bære den som ametyst armbånd, øreringe, ringe eller måske som halskæde. Lommesten eller bekymringssten er en anden måde til, hvordan du kan have krystallen på dig.

Du kan også bruge krystallen i boligen hvor energien bliver spredt via tårne, pyramider, skytsengle eller anden krystalform. Helt ligesom krystaller er anvendelige ved healing og meditation.

Krystaller bruges som krystal drikkeessens eller i æteriske olier, hvor energien kan optages på en anderledes måde.

Krystaller skal renses og oplades fra tid til anden. Med ametyst har du en ret hårdfør krystal der kan anvendes på mange måder. Og derfor kan du rense ametyster med selenit, shungit, røgelse, salt, saltvand eller lunken vand.

Menu
Top